Ampliació de les àrees amb activitat de pastura

Ampliació de les àrees amb activitat de pastura

25 agost 2017

Durant aquest estiu el LIFE Montserrat està duent a terme noves adquisicions de bestiar per posar en marxa una nova explotació ramadera que tindrà la base d’operacions a la finca d’El Gall, al terme municipal de Castellgalí.

Es tracta d’una explotació de cabrum que ja havia estat operativa en el passat, però que anys enrere va haver de plegar. Ara, amb l’impuls del projecte, l’activitat ramadera tornarà a la finca i des d’allà es podrà posar en pastura una extensa àrea estratègica per a la prevenció d’incendis al sector nord de l’àmbit d’actuació del LIFE Montserrat, fins al moment desatesa.

El fet que es tracti d’una explotació que reprèn l’activitat ofereix diversos avantatges. D’una banda, el domini de l’ofici de pastor per part del seu responsable és una garantia per al bon desenvolupament de l’activitat i predisposa els propietaris de finques veïnes a permetre que el bestiar hi entri a pasturar, i de l’altra, l’existència de les infraestructures bàsiques, començant pel corral, comporta estalvis significatius en inversió per al projecte a l’hora de posar en marxa l’explotació.

Aquest nou projecte ramader s’inicia amb un ramat de 150 cabres de raça pirenaica, molt ben adaptades a la pastura a bosc.

Qué en penses?

    Si us plau corregeix els errors i prova de nou.

    Gràcies, hem rebut el teu comentari!