Congrés anual de la Sociedad Española para el Estudio de los Pastos

Congrés anual de la Sociedad Española para el Estudio de los Pastos

2 maig 2017

Entre els dies 25 a 28 d’abril de 2017 ha tingut lloc a Barcelona la Reunió Científica que organitza anualment la Sociedad Española para el Estudio de los Pastos (SEEP) i que aplega la màxima expertesa estatal en l’àmbit de l’estudi científic i acadèmic de les pastures.

Enguany, les experiències de pastura al bosc han pres un gran protagonisme en la reunió de la SEEP com a model de futur en la gestió dels ecosistemes mediterranis i, molt especialment, com a estratègia de gestió preventiva davant el risc de grans incendis forestals.

En aquest context, el LIFE Montserrat ha tingut un paper actiu en l’agenda de la reunió científica. Dimecres 26 hi havia programada una sortida de camp a l’àrea del projecte, a la qual van assistir unes 70 persones. Es va visitar una de les zones estratègiques per a la prevenció d’incendis on s’ha introduït bestiar, en aquest cas rucs, per al control de la vegetació. Els especialistes en pastures van escoltar les explicacions de l’equip tècnic del LIFE Montserrat i del ramader al càrrec dels rucs i van aportar les seves idees i impressions per tal de millorar la gestió i els resultats esperats.

Divendres 28 l’activitat va traslladar-se a La Pedrera, seu de la Fundació Catalunya-La Pedrera, un dels socis del projecte LIFE Montserrat. Durant tot el matí van haver-hi ponències, presentacions i taules de debat, moltes d’elles centrades en la pastura en entorns forestals. En el decurs de la jornada es va posar de manifest una constatació significativa: són diverses les iniciatives en marxa per consolidar un model estable i durador de gestió dels ecosistemes i el risc d’incendi en entorns mediterranis a través de la silvopastura, però cap d’elles compta amb unes característiques d’organització, funcionament i governança que puguin garantir-ne l’èxit a mig i llarg termini. El repte, doncs, està servit.

Qué en penses?

    Si us plau corregeix els errors i prova de nou.

    Gràcies, hem rebut el teu comentari!