Cremes controlades a la Serra de Can Rubió

Cremes controlades a la Serra de Can Rubió

2 març 2017

Les serres de Can Rubió i dels Gatells, entre Esparreguera i Collbató, conformen una de les àrees estratègiques per a la prevenció d’incendis delimitades dins l’àmbit del projecte.

En aquestes zones s’hi han començat a fer les cremes controlades programades per transformar prop de 20 hectàrees de matollar i pi blanc en espais oberts, unes actuacions que afavoriran la recuperació d’hàbitats d’interès prioritari a nivell europeu cada cop més escassos a l’entorn de Montserrat, com els prats mediterranis secs, i que beneficiaran espècies d’elevat interès per a la conservació, entre elles algunes aus rapinyaires que depenen de l’existència dels espais oberts per caçar i alimentar-se. L’àliga cuabarrada (Aquila fasciata), amenaçada i amb només una parella establerta al massís de Montserrat, o el duc (Bubo bubo), en forta regressió a la zona, en són dos exemples destacats.

Alhora, les cremes garanteixen una reducció significativa de la càrrega de combustible i per tant de la vulnerabilitat del territori als grans incendis forestals. En aquesta àrea estratègica hi pastura un ramat de cabres vinculat al LIFE Montserrat, que un cop fetes les cremes trobarà més facilitats per trencar el matollar i fer efectiu un control de la vegetació que garanteixi el manteniment dels espais oberts.

Qué en penses?

    Si us plau corregeix els errors i prova de nou.

    Gràcies, hem rebut el teu comentari!