Curs d’elaboració de formatges de cabra

Curs d’elaboració de formatges de cabra

21 juliol 2016

Un element primordial per als objectius del LIFE Montserrat és la viabilitat econòmica de les explotacions ramaderes vinculades al projecte. Aquesta viabilitat va lligada a la continuïtat de la feina del bestiar al bosc i per tant al manteniment dels espais oberts i de la baixa càrrega de combustible a les àrees estratègiques planificades. És a dir, sense viabilitat econòmica es posen en risc els factors clau per garantir un paisatge menys vulnerable als incendis i més valuós en termes de biodiversitat.

A les explotacions que treballen amb cabres, una excel·lent opció per afavorir la viabilitat dels projectes passa per l’elaboració i venda de derivats de la llet, com els formatges. Amb aquesta perspectiva, l’Escola de Pastors de Catalunya, conjuntament amb el LIFE Montserrat, han organitzat un seminari tècnic de formació per a l’elaboració de formatges de cabra, expressament dirigit als ramaders vinculats al LIFE Montserrat però obert també a d’altres persones interessades en adquirir formació en aquest camp. El seminari, impartit per la Judit Carrera, formatgera de reconeguda experiència, va tenir lloc el passat divendres 8 de juliol a Olesa de Montserrat, amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la Fundació Agrícola Olesana.

L’èxit de la iniciativa va superar les expectatives. A les poques hores d’obertura de la convocatòria es van esgotar les places disponibles per al curs i un dia després, el nombre de persones en llista d’espera ja superava el de persones inscrites.
Davant d’aquest interès, serà bo plantejar-se l’oportunitat de programar nous seminaris per tal d’estendre aquest tipus de formació. La demanda està garantida.

Qué en penses?

    Si us plau corregeix els errors i prova de nou.

    Gràcies, hem rebut el teu comentari!