Visita al LIFE MIL’OUV

Visita al LIFE MIL’OUV

22 setembre 2015

Els dies 9, 10 i 11 de setembre, una representació de l’equip tècnic del LIFE Montserrat ha visitat el projecte LIFE MIL’OUV a Floriac, al Massís Central francès, en el marc d’una trobada organitzada pel European Forum on Nature Conservation and Pastoralism (EFNCP). La visita forma part de les accions de Networking del LIFE Montserrat i ha permès contrastar experiències i conèixer de primera mà altres projectes amb qui compartim una component comuna: la pastura extensiva. Les reunions mantingudes, les visites de camp realitzades i sobretot l’intercanvi personal amb la resta de participants han estat aspectes enormement enriquidors i útils a l’hora d’afrontar els reptes que el LIFE Montserrat té per davant.

Durant aquest intercanvi, el Coordinador Tècnic especialista en Silvopastoralisme del LIFE Montserrat, Ferran Pauné, va explicar el projecte als membres de la EFNCP. Un dels temes que va suscitar més interès, i sobre el qual es va generar un major intercanvi d'opinions i preguntes, va ser el procediment de delimitació d’àrees estratègiques (zones especialment gestionades) amb capacitat d’alentir la propagació del foc, facilitar-ne l’extinció i disminuir així la intensitat i l’extensió d’un incendi en cas de produir-se.
En les sortides de camp realitzades a les zones de Les Causses-Cévennes, es van visitar explotacions ramaderes basades en una gestió pastoral sostenible en paisatges oberts. En aquest entorn privilegiat, es va poder apreciar in situ la implementació del projecte LIFE + MIL'OUV, una iniciativa que té com a objectiu general la millora de l'estat de conservació dels hàbitats agro-pastorals mitjançant la promoció i difusió de la informació, els mètodes i l'assessorament als actors implicats. Durant aquestes visites es van conèixer casos d'explotacions ramaderes que reben ajuts derivats de l’aplicació de mesures agroambientals, així com les polítiques que els donen suport i les pràctiques que es fan servir per millorar la biodiversitat mitjançant la pastura extensiva.

Qué en penses?

    Si us plau corregeix els errors i prova de nou.

    Gràcies, hem rebut el teu comentari!