Visita de la monitora del projecte per al seguiment de les accions

Visita de la monitora del projecte per al seguiment de les accions

10 desembre 2015

Tots els projectes LIFE compten amb una persona acreditada per la Comissió Europea amb la funció d’auditar la correcta execució del projecte i oferir l’assessorament i el monitoratge necessaris per ajustar-se en tot moment als preceptes i requeriments del Programa LIFE.

Els dies 3 i 4 de desembre, la monitora assignada al projecte LIFE Montserrat va estar treballant amb l’equip del projecte per conèixer de primera mà l’evolució dels treballs tècnics i validar la gestió administrativa.

Durant el dia 3 es van fer visites de camp a les diferents zones on s’estan implementant les principals accions del projecte. En primer lloc es va visitar la part nord-oest de l’àmbit del LIFE Montserrat, una zona afectada per l’incendi de l’estiu de 2015 i en la qual es concentren bona part dels treballs forestals realitzats durant els anys 2014 i 2015. En aquesta mateixa zona es va fer un seguiment de les actuacions en infraestructures ramaderes que s’estan duent a terme per permetre l’ampliació de les àrees de pastura a partir de la primavera de 2016.
La segona part de la visita es va centrar a la finca del Mimó, propietat de l’Ajuntament de Vacarisses, on s’instal·larà una base ramadera des d’on es pasturarà la zona del Puigventós, una de les principals àrees estratègiques de prevenció d’incendis al sector sud-est de l’àmbit del projecte. A la mateixa finca del Mimó hi ha instal·lat un dels panells interpretatius del projecte, que també es va validar per la seva condició d’element de comunicació específicament requerit en tots els projectes LIFE.

El dia 4 va estar dedicat a la supervisió de la gestió administrativa. A aquest efecte, la monitora es va reunir amb els responsables administratius de cadascun dels socis per revisar i garantir que s’estan seguint tots els procediments exigibles.

Qué en penses?

    Si us plau corregeix els errors i prova de nou.

    Gràcies, hem rebut el teu comentari!