Nova adquisició de cabres

Nova adquisició de cabres

17 Gener 2017

El LIFE Montserrat ha adquirit 50 cabres de raça blanca celtibèrica per reforçar un dels ramats vinculats al projecte, que pastura les serres de Can Rubió i dels Gatells, entre Esparreguera i Collbató.

Aquest ramat, configurat per vora 300 animals, ja va comptar l’any 2016 amb l’aportació de 92 cabres adquirides pel LIFE Montserrat. D’aquesta manera, el ramat adquireix les dimensions necessàries per treballar adequadament una àmplia zona muntanyosa considerada estratègica per a la prevenció d’incendis. L’objectiu és que l’acció de les cabres pugui mantenir els espais oberts i les àrees de baixa càrrega de combustible que es crearan mitjançant els treballs forestals i les cremes controlades que el projecte té previst realitzar a la zona a partir dels propers mesos.

La consolidació dels espais oberts de nova creació és la principal contribució del projecte en favor de la biodiversitat a la zona, i l’activitat ramadera que hi puguin mantenir les cabres és el mitjà més eficient per garantir-la.

Qué en penses?

    Si us plau corregeix els errors i prova de nou.

    Gràcies, hem rebut el teu comentari!