Reunió informativa amb els municipis de la zona

Reunió informativa amb els municipis de la zona

15 Juny 2016

El passat 7 de juny va tenir lloc a Vacarisses una reunió informativa del LIFE Montserrat amb alcaldes i regidors dels 14 municipis que conformen l’àmbit del projecte.
La darrera reunió d’aquestes característiques s’havia fet el desembre de 2014, quan el projecte tot just arrancava. Ara ens trobem gairebé a la meitat dels 4 anys de durada del projecte i en un moment clau per a la seva implantació, amb les explotacions ramaderes a punt d’entrar en funcionament. Per això, des del LIFE Montserrat es considerava necessària i oportuna aquesta trobada conjunta amb els ajuntaments implicats, i més tenint en compte que alguns dels actuals equips de govern no havien assistit a la reunió de finals de 2014 perquè són fruit de les eleccions municipals de 2015.

La reunió va servir per informar els ajuntaments de l’estat actual en què es troba el projecte: ritme dels treballs forestals, planificació de les unitats ramaderes i posada en marxa de les primeres explotacions, cremes controlades realitzades i previstes, calendari de treball amb les escoles... Accions, totes elles, per a les quals és fonamental el suport i la complicitat dels ajuntaments i de la població local. També es va posar sobre la taula el manteniment de les franges de protecció contra incendis de les urbanitzacions, una qüestió d’especial interès per als ajuntaments i alhora molt important per a la viabilitat d’algunes explotacions ramaderes vinculades al projecte.

El conjunt dels municipis de la zona tenen una percepció molt clara del risc associat als incendis forestals i de l’oportunitat que representa un projecte de les característiques del LIFE Montserrat per fer-hi front. En aquest sentit, els representants dels governs locals van reiterar el seu compromís amb els objectius del projecte i van plantejar els aspectes concrets que més preocupen o interessen a cada municipi.

Trobades com aquesta contribueixen a mantenir la fluïdesa en la comunicació entre el projecte i el territori, i des d’aquest punt de vista va ser tot un èxit.

Qué en penses?

    Si us plau corregeix els errors i prova de nou.

    Gràcies, hem rebut el teu comentari!