Seminari tècnic i Conferència final del LIFE Montserrat

Seminari tècnic i Conferència final del LIFE Montserrat

15 Maig 2019

Els dies 9 i 10 de maig van tenir lloc a Món Sant Benet el Seminari tècnic i la Conferència final del projecte.

El Seminari tècnic va incloure ponències i debats en els principals àmbits temàtics vinculats al LIFE Montserrat: la biodiversitat, la prevenció d’incendis forestals i la silvopastura. Professionals amb expertesa contrastada en cadascun d’aquests àmbits van aportar la seva experiència i coneixements per analitzar els efectes que un model de gestió del territori com el que promou el projecte pot tenir sobre la biodiversitat, els incendis i el futur de la ramaderia extensiva. En breu tindreu disponibles les presentacions de les ponències a l’apartat de Recursos d’aquest mateix web.

La Conferència final va estar centrada en la presentació dels resultats i les conclusions del LIFE Montserrat i va comptar amb la participació d’un projecte convidat: el Burren Programme, una iniciativa d’èxit basada en la recuperació de la ramaderia tradicional com a eina per a la conservació del patrimoni natural i cultural a l’oest d’Irlanda.
La conclusió general, a un mes de tancar el projecte, és que el LIFE Montserrat deixa un territori més biodivers, menys vulnerable als grans incendis forestals i amb millor capacitat d’adaptació al canvi climàtic. Però és també una realitat que els projectes ramaders impulsats pel LIFE Montserrat no estan consolidats, i que per garantir-ne la continuïtat cal seguir oferint-los recolzament, principalment en infraestructures productives, suport en la comercialització i estructuració d’ingressos alternatius a la producció.

Qué en penses?

    Si us plau corregeix els errors i prova de nou.

    Gràcies, hem rebut el teu comentari!