Avanç dels treballs d’implementació d’infraestructures ramaderes

Avanç dels treballs d’implementació d’infraestructures ramaderes

14 Desembre 2015

Una de les accions cabdals previstes pel LIFE Montserrat és la implementació del sistema de pastura (Acció C3). La presència de ramats en àrees estratègiques per a la prevenció d’incendis és un element clau per mantenir, mitjançant la pressió continuada del bestiar sobre la vegetació, una baixa càrrega de combustible i per consolidar els espais oberts necessaris per als objectius del projecte en termes de protecció contra incendis i conservació de la biodiversitat.

A la zona nord-oest de l’àmbit del projecte, al terme municipal d’El Bruc, durant aquesta tardor s’estan enllestint les feines d’execució i condicionament de les infraestructures ramaderes. Aquests treballs permetran que durant la propera primavera les vaques puguin entrar a pasturar el conjunt de la zona, ampliant les actuals àrees de pastura ja operatives situades als termes municipals d'El Bruc, Sant Salvador de Guardiola i Marganell.

Les tasques que s’estan duent a terme consisteixen bàsicament en la instal·lació de filats electrificats que delimiten els tancats del bestiar i en les obres per fer arribar l’aigua a cadascun dels tancats ramaders, aspecte necessari per a la viabilitat de les explotacions.

Actualment s'està treballant en àmbits no afectats per l'incendi del juliol d'enguany per a no comprometre la regeneració de la coberta vegetal de les zones cremades, si bé es preveu, de cara a finals de l'any vinent, començar a habilitar les infraestructures necessàries perquè el ramat pugui entrar als sectors cremats.
En ambdós casos, cremat i no cremat, un control exhaustiu de les càrregues ramaderes aplicades permetrà un millor desenvolupament de l’estrat herbaci i un control de l'arbustiu, evitant l'acumulació de combustible. Per cobrir l’ampliació de les àrees de pastura, el projecte té prevista l’adquisició de nou bestiar que completi els ramats de vaques actualment presents a la zona.

Qué en penses?

    Si us plau corregeix els errors i prova de nou.

    Gràcies, hem rebut el teu comentari!