Explotacions d’El Bruc compten amb nou bestiar

Explotacions d’El Bruc compten amb nou bestiar

18 Novembre 2016

A la zona de Sant Simeó, dins el terme municipal d’El Bruc, hi ha 2 explotacions ramaderes vinculades al projecte. Totes dues han rebut, en les darreres setmanes, nou bestiar adquirit pel LIFE Montserrat per reforçar la pastura en una de les àrees estratègiques per a la prevenció d’incendis delimitada pels bombers.

Una de les explotacions treballa amb cabres de raça Florida, de bona aptitud lletera i adaptades a la pastura a bosc. És un ramat de nova creació per al qual s’han adquirit 62 animals (60 femelles i 2 mascles) d’entre 2 i 3 mesos d’edat provinents d’Extremadura, que s’estan adaptant molt bé al seu nou entorn.

L’altra explotació és de boví. En aquest cas el projecte ha ampliat un petit ramat ja existent amb 14 animals nous. Són vaques de raça Bruna dels Pirineus, d’aproximadament 1 any i mig d’edat.

Cabres i vaques pasturaran de forma coordinada les mateixes àrees, de manera que l’efecte combinat de la seva acció sobre la vegetació serà altament efectiu en termes de control de la càrrega de combustible i de manteniment dels espais oberts, dues fites fonamentals per a la prevenció d’incendis forestals i l’afavoriment de la biodiversitat a la zona.

Qué en penses?

    Si us plau corregeix els errors i prova de nou.

    Gràcies, hem rebut el teu comentari!