Networking amb el projecte FIRELIFE

Networking amb el projecte FIRELIFE

21 Setembre 2018

El projecte FIRELIFE (LIFE13 INF/HU/000827) està focalitzat en la prevenció d’incendis forestals a Hongria. L’equip tècnic d’aquest projecte es va posar en contacte amb el LIFE Montserrat per venir a conèixer de primera mà les accions que s’estan duent a terme a l’entorn de Montserrat amb el doble objectiu de reduir el risc d’incendi i afavorir la biodiversitat.

Així, el dijous 13 de setembre dos tècnics del FIRELIFE van visitar el Mimó i la zona del Puigventós, una de les àrees estratègiques per a la prevenció d’incendis en la qual treballa activament el LIFE Montserrat.

Després d’una profitosa reunió entre els equips tècnics d’ambdós projectes, la delegació hongaresa va poder veure sobre el terreny exemples dels treballs forestals i les cremes controlades executades pel LIFE Montserrat per augmentar la superfície d’espais oberts i disminuir la càrrega de combustible al bosc. La visita també va permetre veure en acció el ramat de cabres que pastura a la zona, conèixer la pastora que s’encarrega del bestiar i visitar les infraestructures ramaderes impulsades pel LIFE Montserrat per posar en marxa aquesta explotació.

Tot plegat, una jornada molt positiva per a l’intercanvi d’experiències i coneixement entre dos projectes amb enfocaments diferents i objectius comuns.

Qué en penses?

    Si us plau corregeix els errors i prova de nou.

    Gràcies, hem rebut el teu comentari!