Noves adquisicions de bestiar

Noves adquisicions de bestiar

27 Setembre 2016

El gruix de les adquisicions de bestiar previstes pel projecte s’està duent a terme durant aquest segon semestre de 2016.

Al juliol va arribar a El Bruc la primera remesa de 25 cabres per posar en marxa un dels dos ramats de cabrum previstos en aquell municipi. Aquest ramat s’ampliarà amb l’arribada de 25 cabres més cap a finals d’any. L’altre ramat d’El Bruc, ubicat al sector de Sant Pau de la Guàrdia, comptarà inicialment amb poc més de 60 cabres, que han d’arribar a principis de novembre. Tots dos ramats hauran d’incrementar progressivament el nombre de caps fins a tenir-ne entre 100 i 150. Les races seleccionades per a aquests ramats són la payoya i la florida. Ambdues combinen una bona aptitud lletera amb el grau de rusticitat necessari per realitzar la pastura a bosc que requereixen els objectius del projecte.
En el mateix sector estratègic on pasturarà el ramat de cabres florides està previst que hi pasturi també un ramat de vaques, que actualment compta amb pocs caps però que en les properes setmanes s’ampliarà amb la compra de 15 animals nous.

En d’altres zones dins l’àmbit del projecte també hi ha prevista l’arribada de bestiar. Al sector nord, entre Castellbell i el Vilar i Castellgalí, entrarà en funcionament un nou ramat de cabres dimensionat en uns 200 animals, del qual ja s’han adquirit els primers 100 exemplars. Al sector sud, a la zona d’Esparreguera i Collbató, hi ha operatiu un altre ramat de cabres que actualment té vora 200 caps i que s’espera poder ampliar fins als 300.

De cara al primer trimestre de 2017 quedarà encara pendent la implementació d’un nou projecte ramader al sector sud, entre Vacarisses i Olesa de Montserrat, així com la possible incorporació d’un altre ramader a la zona de Castellgalí.

Qué en penses?

    Si us plau corregeix els errors i prova de nou.

    Gràcies, hem rebut el teu comentari!