Noves cremes controlades a Puigventós

Noves cremes controlades a Puigventós

5 Febrer 2016

Durant el mes de gener de 2016 s’han completat les cremes controlades en el primer sector planificat de la zona de Puigventós, una actuació que va quedar pendent el passat mes de desembre a causa d’unes condicions imprevistes d’excés d’humitat en la vegetació.

En conjunt, s’han cremat prop de 9 ha de matollar i pi blanc que contribuiran a reduir la càrrega de combustible i facilitaran la propera entrada del bestiar. Un pas endavant en l’objectiu de crear i mantenir un paisatge menys vulnerable al foc, que ofereixi una oportunitat als equips d’extinció davant d’un possible incendi i eviti així la propagació de grans incendis forestals. Les cremes, a més, milloraran els hàbitats disponibles per a diverses espècies d’ocells actualment en regressió o fins i tot desaparegudes a la zona per l’avanç del matollar i el regenerat de pi blanc.

Al llarg d’aquest hivern i inicis de primavera el projecte té previst ampliar l’actuació amb noves cremes controlades en d’altres sectors dins d’aquesta mateixa àrea estratègica.

Qué en penses?

    Si us plau corregeix els errors i prova de nou.

    Gràcies, hem rebut el teu comentari!