Reunió general amb els ramaders del territori

Reunió general amb els ramaders del territori

6 Octubre 2015

El component ramader del projecte LIFE Montserrat agafa definitivament embranzida de cara a les accions d’implementació del sistema de pastura, que han d’iniciar-se en els propers mesos.

Després d’un treball intens de recerca i contacte amb els actors locals vinculats a l’activitat ramadera, el passat divendres 2 d’octubre va tenir lloc una reunió general amb tots els ramaders i ramaderes potencialment interessats en el projecte. La reunió es va celebrar a l’Ajuntament d’El Bruc i va comptar amb la participació de prop de 40 persones entre les quals, a banda dels ramaders, hi havia representants del conjunt dels socis del projecte així com els responsables de les Oficines Comarcals del Baix Llobregat i l’Anoia, pertanyents al Departament d’Agricultura de la Generalitat. En la reunió es va presentar el projecte LIFE Montserrat i es van explicitar els criteris de compromís i viabilitat que es requeriran als ramaders que s’hi vulguin implicar. Seguidament tots els assistents van poder expressar la seva opinió i compartir els dubtes i les problemàtiques que se’ls plantejaven, tan en relació al projecte com a la seva activitat i situació particular.
La necessitat de desplaçament dels ramats per pasturar les àrees de gestió estratègiques identificades pel projecte, les dificultats burocràtiques amb l’Administració i els conflictes per accedir a pastures en finques privades són alguns dels principals problemes exposats pels ramaders.

L’objectiu de la sessió, a banda de l’explicació del projecte al conjunt dels assistents, passava per fer una primera selecció de ramaders amb un perfil compatible amb les necessitats del projecte i amb un interès manifest d’involucrar-s’hi. Aquest objectiu es va assolir del tot, i la reunió es va poder tancar amb una llista de candidats amb qui, durant les properes setmanes, es mantindran entrevistes individualitzades per tal d’analitzar les possibilitats concretes d’implicació efectiva en el projecte.

Qué en penses?

    Si us plau corregeix els errors i prova de nou.

    Gràcies, hem rebut el teu comentari!